Brug viskestykker med omtanke

Intet køkken uden viskestykker. Intet pænt køkken uden pæne viskestykker (foto cahetu.com)

Intet køkken uden viskestykker. Intet pænt køkken uden pæne viskestykker (foto cahetu.com)

Vi bruger dem hver dag – viskestykkerne. Og ligesom du har hørt forskellige råd om, hvordan du skal bruge din karklud, er der også regler for, hvordan du bruger dine viskestykker. Nogle har viskestykkerne ned i bukserne, mens de står i køkkenet, så de kan tørre deres fingre efter madlavningen. Andre vasker dagligt salat og andet grønt i viskestykket. Fælles er, at det er vigtigt du holder viskestykkerne adskilt, så du ikke tørre rent service af i et viskestykke, hvor der er kyllingesaft på.

Tre råd til brug af viskestykker

Både karklude og viskestykker skal vaskes ved højeste stuetemperatur, men tænk dig nu om. I disse dage findes der vaske pulver, der gør, at du kan nøjes med en lavere temperatur, så du skåner miljøet, men stadig får bakteriefri viskestykker. Derudover skal du også undgå et bruge flydende vaskemiddel, da det kan reducere tørreevnen på dine viskestykker.

Hold viskestykkerne adskilt. Viskestykker du tørre hænder i, skal ikke bruges til at tørre porcelæn og køkkenudstyr af i. Måske skal du anskaffe et lille håndklæde til køkkenet, så det er nemmere at holde styr på, hvad du må tørre fingre i.

Skift viskestykkerne ud efter et par dage. I modsætning til en karklud er det okay, at lade viskestykkerne hænge i køkkenet i et par dage, før de skiftes ud. Dog skal du være opmærksom på, hvad du har brug dine viskestykker til. Hvis du har lavet rå sushi, så er det ikke sikkert, at de kan blive hængende meget længe.

Her kan du købe viskestykker!

Bolig, Indretning, Køkken , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *